ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی، همان طور که از اسم آن پیداست، پیگیری آموزش و پرورش در کشور مقصد است. برای اخذ ویزای تحصیلی پذیرش از دانشگاه کشور مقصد بسیار مهم است. هر کشوری با توجه به قانون مهاجرت خود، هزینه های متفاوتی را برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست می کنند.

ویزای دانشجویی، به دانشجویان این اجازه را می دهد که برای مدت ۱۲ ماه و یا بیشتر در خارج از کشور خود تحصیل کنند. با افزایش سریع آموزش بین المللی، دانشجویان بیشتری به دنبال تحصیل در کشور های خارجی هستند و بسیاری از آن ها، تحصیل در خارج از کشور را، برای اقامت دائم در آن کشور در نظر می گیرند.

مدارک لازم اخذ ویزای تحصیلی

هر کشوری، بسته به قوانین مهاجرتی خود، لیست خاصی از اسناد را برای اخذ ویزای تحصیلی از متقاضیان درخواست می کند. با این حال، یک سری مدارک را، به عنوان لیست عمومی مدارک ویزای تحصیلی می دانند که شما مطمئنا به آن ها نیاز دارید. در ادامه این مدارک را برای شما به تفسیر توضیح خواهیم داد:

۱-پاسپورت معتبر : پاسپورت ها، اولین الزام برای سفر هستند. نکته ای که لازم است بدانید این است که، برای تحصیل در کشور های مختلف شرایط اعتبار پاسپورت ممکن است متفاوت باشد. ویزای تحصیلی بعضی از کشور ها تا پایان مدت اعتبار پاسپورت شما ، معتبر می باشند. همچنین شما باید در پاسپورت خود، حداقل دو صفحه خالی برای مهر زدن برای ویزا تحصیلی خود داشته باشید. توجه داشته باشید که در صورتی که هر گذرنامه منقضی شده دارید، باید از تمام صفحات آن یک کپی تهیه کنید.

۲-اثبات دانشجو بودن: مهم نیست که شما برای کدام کشور درخواست ویزا می کنید، اگر تقاضا برای هر نوع ویزای دانشجویی دارید، باید بتوانید ثابت کنید که شما یک دانشجوی ایرانی هستید. این اثبات، اغلب با تائیدیه از موسسه آموزشی که در آن تحصیل میکنید انجام می پذیرد.

۳-پذیرش تحصیلی: یک نامه تاییدیه از دانشگاهی که برای تحصیل به آن درخواست داده اید، باید ضمیمه مدارک تان داشته باشید.

۴-گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه (به همراه ترجمه رسمی): گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه، همان مدرک دیپلم تان می باشد. مدرک دیپلم تان به همراه ترجمه رسمی آن باید در مدارک تحویلی به سفارت کشور مورد نظرتان موجود باشد. (زبان ترجمه مدارک هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است. ابتدا اطلاع کسب کنید که کشور مورد نظر شما، مدارک را به چه زبانی درخواست می کنند)

۵-گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه رسمی)

۶-گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه رسمی)

۷-فرم درخواست ویزا (توسط گروه مسافرتی ویزالند برای شما تکمیل می شود)

۸-شناسنامه متقاضی به همراه ترجمه رسمی و دو کپی از آن

۹-گواهی پشتیبانی مالی: این گواهی می‌تواند به دو صورت به سفارت کشور مقصد ارائه شود: روش اول ارائه گواهی تمکن مالی به ارزش اعلام شده توسط سفارت کشور مقصد. روش دوم ارائه گواهی ضمانت و پشتیبانی توسط یکی از بستگان متقاضی در کشور مقصد که در کل مدت زمان تحصیل توانایی پشتیبانی شما را داشته باشد.

۱۰-مدارک شغلی و یا سوابق شغلی (در صورت موجود بودن)

۱۱-دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی

۱۲-انگیزه نامه: انگیزه نامه، انگیزه و هدف شما برای تحصیل در کشور مورد نظر را اعلام می کند. این نامه می تواند هدف های بعد از اتمام تحصیل، هدف از تحصیل در کشور مقصد و مواردی این چنین را ذکر کنید.

۱۳-زندگی نامه: زندگی نامه شما، باید یک متن کلی در مورد نحوه زندگی تان از کودکی تا زمانی که درخواست ویزای تحصیلی می کنید باشد. در این متن شما باید کلیه کارهایی که از کودکی انجام داده اید و تمام حرفه ها و تخصص هایی که یاد گرفته اید را، به طور کامل ذکر کنید.

۱۴-آموزش های زبان: مدرک دیگری که بسیار مهم است، مدارک آموزش های زبان شما می باشد. به طور کلی شما باید با این مدارک به سفارت کشور مورد نظر خود اثبات کنید که به راحتی می توانید در این کشور با دیگران ارتباط برقرار کرده، تحصیل کنید و بدون دردسر کار های روز مره خود را انجام دهید. به طور معمول TOFEL ، IELTS و PHD در اخذ ویزای تحصیلی تاثیر به سزایی خواهد داشت.

هزینه اخذ ویزای دانشجویی چقدر است؟

هزینه صدور ویزای دانشجویی مانند سایر انواع ویزا از سوی وزارت امور خارجه کشورها تعیین و توسط سفارت‌خانه‌ها از متقاضیان دریافت می‌شود.

ویزای دانشجویی تا چه مدت دارای اعتبار است؟

ویزاهای دانشجویی جزو ویزاهای کوتاه مدت محسوب می‌شوند و مدت اعتبار آن‌ها ممکن است به صورت سه ماهه، ۶ ماهه یا یک ساله باشد. البته ویزای دانشجو با توجه به وضعیت تحصیلی و مدت زمان باقی‌مانده از دوره تحصیلی وی مجددا تمدید می‌شود.

عوامل موثر در ویزای تحصیلی

به هر حال اولین مرحله دریافت ویزای تحصیلی، دریافت تاییدیه و پذیرش از یکی از دانشگاه ها و یا موسسات در کشور مقصد است.

برای بالا رفتن احتمال ویزای تحصیلی، عوامل متعددی موثر و لازم هستند؛ از جمله:

  • معدل فرد: معدل فردی که درخواست ویزای تحصیلی دارد، باید با سطح علمی موسسه یا دانشگاه موردنظرش همخوانی داشته باشد. به طور قطع آموزشگاه ها و دانشگاه های برتر شرایط ویژه تری (گاهاً آزمون) برای دانشجویان و دانش آموزان قرار می دهند.
  • ملیت فرد
  • کشور مقصد و موسسه علمی موردنظر برای دریافت ویزای تحصیلی
  • مهارت در زبان انگلیسی و یا زبان ملی کشور مقصد
  • داشتن مهارت ها و تجربیات علمی یا هنری

بهترین شهرها برای تحصیل

در ادامه، ۴ شهر را به شما معرفی خواهم کرد که بهترین شهرهای دانشجویی از نظر دانشجویان انتخاب شده است. در انتخاب این شهر ها، هزینه‌های کم برای تحصیل و زندگی، شهر‌های چند فرهنگی و دانشجو محور ملاک اصلی انتخاب تعیین شده‌اند:

🌏 اتاوا: پس از اتمام نظرسنجی، پایتخت کشور کانادا، بالاترین امتیاز کل را به خود اختصاص داد. شهر اتاوا با جمعیتی حدود ۱.۲ میلیون در ناحیه کلان شهری وسیع آن، در میان شهر های کوچک این شاخص قرار گرفته است. پایتخت کانادا، رتبه بالایی در طبقه دوستی، پذیرش و فراگیر بودن به خود اختصاص داده است. شرکت کنندگان در این نظر سنجی، فرهنگ دانشجو محور بودن، محیط چند فرهنگی و دو زبانه بودن، فرصت های کسب تجربه در بخش های دولتی و سایر بخش های این شهر را تحسین کرده اند.

🌏 پراگ: دومین شهر برتر از نظر دانشجویان جهان، پایتخت کشور جمهوری چک، شهر پراگ، با معماری بی نظیر و تاریخی، فعالیت های اجتماعی عالی، تفریحات شبانه و هزینه های پایین آن شناخته می شود. پایتخت جمهوری چک، در زمینه های هنری، فرهنگی، سهولت گشت و گذار و گردش در اطراف شهر، هزینه های کم و تنوع بالا رتبه های بالایی را کسب کرده است. دانشجویانی که تحصیلات خود را در شهر پراگ ادامه اند، زیبایی شهر، موقعیت مکانی آن در مرکز اروپا، گسترده بودن فعالیت ها، هزینه های کم برای زندگی، اماکن دیدنی و تفریحی، غذا ها و نوشیدنی های عالی آن را با استقبال بی نظیری مواجه کرده اند.

🌏 سئول: پایتخت کره جنوبی، در شاخص بهترین شهر های دانشجویی (QS)، با ارتقا جایگاه چشمگیری ، ۶ پله صعود کرده و در بین ۵ شهر برتر دانشجویی جهان قرار گرفته است. سئول، به عنوان شهر همیشه در دسترس (۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز) شناخته میشود و مطمئنا جای تعجب نخواهد بود که بالاترین رتبه را در طبقه فعالیت های شبانه دریافت کرده است. محصلین سئول، امنیت و راحتی این شهر را تحسین کرده اند. این شهر بالاترین رتبه را در اقامت محصلین، پس از تحصیل کسب نموده است و همچنین بیشتر دانشجویان اظهار داشته اند که پس از تحصیل، در این شهر اقامت خواهند داشت.

🌏بوستون: شهر پیشرو ایالات متحده، در زمینه شاخص کلی بهترین شهر‌های دانشجویی، امتیازات خوبی از پاسخ دهندگان دریافت کرده است. بوستون یک شهر با اندازه متوسط و با جمعیت ۴.۶ میلیون می باشد که بهترین جاذبه های زندگی در یک شهر بزرگ را با حس زندگی در یک شهر کوچک ترکیب می کند. این شهر بالاترین امتیازات خود را در طبقه دوستی، راحتی و دسترسی آسان شهر، گردش در اطراف شهر، فرهنگ و هنر دریافت کرده است. بیشتر دانشجویان به احساس آرامش و خوشایند، محیط جذاب و محیط تحصیلی پیشرو این شهر اشاره کرده اند.

زبان انگلیسی من باید در چه حدی باشد؟

مسلما دوره‌ای که شما برای آن درخواست داده‌اید، نیازمند است که یک مدرک زبان برای آن ارائه دهید، اما علاوه بر این قوانین سخت گیرانه، مهاجرت در کلمه بدین معنا است که بایستی ثابت کنید که درک درستی از زبان انگلیسی در گذرگاه‌های مرزی دارید. اگر شما نتوانید بدون مترجم با افسر کنسولی ارتباط برقرار کرده و یا مکالمه کنید، درخواست ویزای تحصیلی شما رد می‌شود.

می‌توانم با داشتن ویزای تحصیلی، کار کنم؟

به طور کلی با اختیار داشتن ویزای دنشجویی، شما مجاز به ۲۰ ساعت کار در هفته هستید. شما در صورتی مجاز به کار کردن هستید که دوره تحصیلی شما آغاز شده باشد. این قانون نیز برای همراهان شما ممکن است اعمال شود.

خانواده من نیز می‌توانند به همراه من مهاجرت کنند؟

در صورتی که شما تمام نیازمندی‌ها و شرایط ویزای کشور مقصد را داشته باشید، خانواده شما هم می‌توانند به همراه شما مهاجرت کنند.

چقدر می‌توانم در کشور مقصد اقامت داشته باشم؟

شما با اخذ ویزای تحصیلی، می‌توانید در تمام طول دوره تحصیلی خود، در کشور مقصد اقامت داشته باشید. شما نیز همچنین پس از اتمام تحصیل، برای مدت کوتاهی مجاز به اقامت در آن کشور خواهید بود. بسته به قوانین هر کشوری، شما می‌توانید بین ۶۰ روز تا ۴ ماه اقامت داشته باشید.

tahsili