ویزا چیست؟
ویزا مجوزی مشروط برای ورود به یک کشور خارجی و اقامت برای مدتی محدود و مشخص در آن است. دولت هر کشور با توجه به شرایط سیاسی و فرهنگی و نیز روابطی که با کشورهای دیگر دارد، ممکن است شهروندان دیگر کشورها را ملزم و یا معاف از دریافت ویزا نماید. به طور مثال ما ایرانیها برای ورود به منطقه شینگن نیاز به اخذ ویزا با مشکلات فراوان داریم. در حالی که ورود به کشور همسایه ترکیه، به راحتی و بدون اخذ ویزا امکانپذیر است.
ویـــزای آمریکا
کشور آمریکا همیشه یکی بهترین مقاصد برای مهاجرت چه برای زندگی و چه برای تحصیل بوده است. مسافران برای ورود به این کشور نیز مانند بیشتر کشورهای دنیا، نیازمند دریافت ویزا هستند. ایرانیان نیز برای سفر به آمریکا باید ویزا دریافت کنند، اما از آنجا که ایالات متحده در ایران سفارت ندارد کار برای آنها کمی سختتر میشود به همین منظور برای اخذ ویزا باید به یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنند. اولین قدم برای اخذ ویزای آمریکا مشخص کردن نوع ویزای درخواستی میباشد. مشخص کنید نوع سفرتان توریستی، تحصیلی، تجاری، ازدواج، کار و یا سرمایه گذاری است.
انواع ویزای توریستی آمریکا
با توجه به قوانین وضع شده در سال های اخیر از سوی دولت آمریکا در حال حاضر برای اخذ ویزای توریستی آمریکا با شرایط بسیار سختگیرانه ای روبه رو خواهید شد. با این حال افراد می توانند با توجه به هدف خود از سفر به آمریکا جهت اخذ ویزای مورد نظر خود اقدام نمایند.
- گردشگری
- بازدید از افراد خانواده
- شرکت در همایش یا سمینار
- تجاری
- درمانی
مراحل ویزای آمریکا
۱-ویزای مناسب خود را پیدا کنید:
برای ورود به آمریکا در ابتدا باید با توجه به شرایط و علاقه خود ویزای متناسب با شرایط خود را پیدا کنید.
۲-فرم های ویزا را تکمیل کنید:
با توجه به نوع ویزا فرم هایی که باید تکمیل کنید متفاوت است. برای مثال فرم برندگان لاتاری Ds-260 و فرم ویزای تحصیلی Ds-160 میباشد.
۳-دریافت وقت سفارت:
برای انجام مصاحبه حضوری می بایست به یکی از سفارت های آمریکا در کشورهای مجاور ( یا هر کشوری که مورد نظرتان است)مراجعه کنید.
۴-انجام مصاحبه حضوری:
در نهایت آخرین مرحله برای اخذ ویزای آمریکا مراجعه به سفارت و انجام مصاحبه حضوری است.
مسافران برای ورود به ایالت متحده آمریکا نیاز به ویزا دارند. به دلیل نداشتن سفارت آمریکا در ایران، مسافرین ایرانی برای اخذ ویزا باید به یکی از کشورهای همسایه ترجیحاً به ارمنستان (ایروان)، ترکیه (انکارا) و امارات(دبی) مراجعه کنند تا پیکاپ ویزای آمریکا انجام شود. در صورتی که مسافران قصد مصاحبه در کشورهای دیگر را نیز داشته باشند، می توانند جهت تعیین وقت مصاحبه اقدام نمایند.
مدارک مورد نیاز برای سفارت آمریکا
- برگه وقت سفارت + فیش پرداختی
- برگه CONFIRM فرم DS160
- دو قطعه عکس ۵×۵
- شناسنامه و کارت ملی
- مدارک شغلی:
-
- کارمند بخش دولتی (حکم کارگزینی، کارت پرسنلی، ۶ عدد فیش حقوقی).
- بخش خصوصی (گواهی شغلی، روزنامه رسمی، آخرین قبض پرداخت مالیات، لیست بیمه پرسنل و در صورت داشتن نمونه قرارداد با شرکت های دیگر).
- مشاغل آزاد (جواز کسب، آخرین قبض پرداخت مالیات، ارزش افزوده، اجاره نامه یا سند مالکیت محل فعالیت، لیست بیمه پرسنل ،کاتالوگ، کارت بازرگانی، تاییدیه جواز از اتحادیه).
- بازنشستگان (حکم بازنشستگی، کارت بازنشستگی، ۶ عدد فیش حقوقی).
- پزشکان (پروانه دائم، پروانه مطب و کارت نظام پزشکی).
- محصلین (گواهی اشتغال به تحصیل).
-
- اصل و ترجمه کارت پایان خدمت.
- ترجمه سند ملکی و یا اجاره نامه.
- پرینت ۶ ماه گذشته و تمکن مالی به زبان انگلیسی.
- سند ازدواج در صورت تاهل.
- سند طلاق در صورت وجود.
- گواهی عدم سوپیشینه.
- سند ماشین
نکات لازم برای صدور ویزا آمریکا
- بر خلاف ویزای سایر کشورها که نیازمند ارائه برنامه سفر می باشد، برای صدور ویزای آمریکا نیازی به ارائه برنامه سفر نیست.
- در این مرحله مسافر می تواند با بازگشت به کشور خود منتظر جواب ویزا باشد و در صورت صدور ویزا اقدام به پیکاپ پاسپورت توسط دفاتر معتبر نماید.
- تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شود و مهر دارالترجمه داشته باشد.
- لازم به ذکر است همراه داشتن اصل مدارک فوق به همراه ترجمه جهت مصاحبه ضروری می باشد.
ویـــــزای کانادا
روند ویزا کانادا پیچیده و چالش برانگیز می باشد زیرا شامل تحقیقات و مستندات زیادی است که باید ارائه شود و مورد بررسی قرار بگیرد. کانادا به مهاجران خود نیاز دارد بنابراین اگر شما مسیر صحیحی را برای مهاجرت انتخاب کنید این موضوع به نفع شما می باشد و می توانید خیلی آسان به ویزا در خواستی خود در کانادا برسید و از مزایای عالی این کشور بهرمند شوید.
به طور کلی ویزا های کانادا دو دسته کلی تقسیم می شوند :
1.ویزای موقت
2.ویزای اقامت دائم
ویزا های موقت کانادا
ویزای موقتی کانادا برای کسانی که مایل هستند برای تحصیل و یا تفریح به کانادا بروند گزینه بسیار خوبی می باشد.اگر قصد دارید برای مدت محدود به این کشور سفر کنید، ویزا موقت بهترین گزینه برای شما می باشد.
ویزای های تحصیلی
کانادا داری یکی از قوی ترین نظام آموزشی می باشد و یکی از بهترین مقاصد برای ادامه تحصیل با شرایط عالی است. این کشور یکی از قانونمند ترین مجهز ترین کشور ها برای تحصیل می باشد.یکی از مهم ترین نکات اخذ ویزای تحصیلی این است که شما می توانید خانواده یا همسر خود را با خود همراه کنید.این کشور برای دانشجویان بین المللی مقصد ایده آلی می باشد زیرا در حین تحصیل شرایط کاری هم برای افراد فراهم می شود. سیستم آموزشی در کانادا به بخش عمومی و خصوصی تقسیم می شود این تقسیم بندی هم برای دوره ابتدایی و متوسطه و دانشگاهی نیز صادق است.
سوپر ویزا
برای بازدید کنندگان که برای مدت زمانی کمی نیاز به اقامت در کانادا دارند این ویزا پیشنهاد می شود.این دسته از ویزا ها برای اهداف مختلفی ارائه می شود. یکی از آنها ویزای بازدید والدین و پدربزرگ و مادربزرگ از فرزندان و نوه هایشان می باشد که به آن سوپر ویزا گفته می شود.این ویزا به ویزا های اقامت موقت تعلق دارد.
افرادی که از این ویزا استفاده می کنند مجاز به کار یا ثبت نام در هر موسسه آموزشی نیستند آنها فقط مجاز به ماندن در کنار اقوام و بازدید از کشور می باشند و هیچ مزایایی نیز شامل این دسته از افراد نمی شود.
ویزای توریستی کانادا
وقتی شخصی برای مدت زمان کوتاه معمولا کمتر از ۶ ماه به کانادا سفر کنند باید ویزا موقت دریافت نمایید.این گروه ویزا نیز بسته به دلایل شخصی افراد انواع مختلفی دارد.که مهم ترین این ویزا، ویزا توریستی کانادا می باشد.به دارنگان ویزای توریستی اجازه اقامت موقت در این کشور برای مواردی چون گردشگری، دیدار خانواده را می دهند. یک شرط اساسی در مورد این نوع ویزا وجود دارد که باید در آن متعهد باشید، که اقامت شما در کانادا موقتی است و شما در پایان ویزای خود باید بازگردید.
ویزای تجاری کانادا
در بین ویزاهای اقامت موقت کانادا، ویزایی نیز وجود دارد که به نمایندگان تجاری یا هیئت های نمایندگی اجازه می دهد تا برای انجام کار با شرکت ها، در کانادا به این کشور سفر کنند. به این ویزا، ویزای مشاغل تجاری و نمایندگان مشاغل گفته می شود.
کانادا یک اقتصاد بسیار پیشرفته دارد و مشاغل و افراد زیادی را که مایل به توسعه روابط تجاری هستند جذب می کند. بعضی اوقات ممکن است این افراد برای تهیه برنامه های خود یا امضای توافق نامه های تجاری نیاز به بازدید از کانادا و دیدار با شرکای تجاری بالقوه داشته باشند.برای ورود به کانادا، به ویزا احتیاج داشته باشند. به همین دلیل است که دولت کانادا، ویزای کارمندان و نمایندگان تجارت را ایجاد کرده است.
ویزای نمایندگان مشاغل و نمایندگان تجارت ویزای موقتی است ، به این معنی که شخصی که آن را در اختیار دارد می تواند فقط برای مدت زمانی کوتاه و معمولاً کمتر از ۶ ماه در کانادا بماند. علاوه بر این، شخص دارای این ویزا مجاز به کار برای هیچ شرکتی در کانادا نیست. آنها فقط مجاز به بحث در مورد تجارت و امضای هرگونه توافق نامه احتمالی هستند.
ویزای کاری کانادا
کانادا کشوری بسیار پیشرفته است که دارای فرصت های زیادی برای کار و حقوق مزایا عالی است. اگر می خواهید در کانادا کار کنید ، باید مجوز کار در کانادا را داشته باشید که به شما امکان می دهد یک کارفرما پیدا کنید یا یک قرارداد کار را امضا کنید. مجوز کار، سندی است که هنگام درخواست ویزا برای رفتن به کانادا باید درخواست کنید. این برنامه به طور هم زمان انجام می شود و دفتر کنسولگری درخواست ویزا شما را به عنوان درخواست اجازه کار قرار می دهد.
از دو طریق می توانید مجوز کار در کانادا را دریافت کنید:
-از طریق ویزاهای کاری موقت
-از طریق ویزاهای کاری دائمی یا مهاجرتی
ویزای کاری موقت برای کانادا دائمی نیست و بسته به نوع انتخابی شما، چند ماه یا سالی، منقضی می شود. این بدان معنی است که پس از اتمام ویزای کاری کانادا، شما می توانید برای تمدید آن درخواست کنید یا به کشور خود بازگردید.حداکثر مدت زمانی که می توانید بطور موقت در کانادا با تمام برنامه های افزودنی کار کنید ۴ سال است.
گروه دوم ویزا به کسانی که در کانادا مهاجرت می کنند داده می شود زیرا آنها شغل مناسبی پیدا کرده اند.
ویزای دائم کانادا
ویزای دائم کانادا ویزایی است که به دارنده اجازه می دهد تا بطور دائم در کشور کانادا مستقر شوند. این ویزا به عنوان ویزای مهاجرتی نیز شناخته می شوند و انواع مختلفی نیز دارند.
مراحل درخواست ویزای کانادا
ویزا کانادا به دو روش ارائه می شود:
-ثبت نام آنلاین ویزا
-مراجعه حضوری به سفارت کانادا
مراحل اصلی ثبت نام آنلاین ویزای کانادا عبارتند از:
• ایجاد یک حساب کاربری و تکمیل فرم
• تکمیل فرم ویزای کانادا
• پرداخت آنلاین هزینه ها
• دریافت تاییده درخواست و کد یا شماره پیگیری
• دریافت نامه انگشت نگاری
• حضور در یکی از سفارت خانه ها برای انگشت نگاری
• بررسی نهایی در خواست ویزا
• مراجعه مجدد به سفارت برای تحویل پاسپورت و اخذ ویزا
مراجعه حضوری به سفارت کانادا
برای اخذ ویزا به صورت حضوری اولین کاری که باید انجام دهید گرفتن وقت سفارت می باشد. با گرفتن وقت سفارت و تکمیل مدارک و شرایط گرفتن ویزا، شما می توانید در کم ترین زمان ممکن ویزا این کشور را دریافت کنید. با گرفتن وقت سفارت در تاریخ مشخص، شما باید با مدارک کامل خود به سفارت مراجعه کرده، با پرداخت هزینه ها، مراحل انگشت نگاری، شما باید منتظر جواب سفارت برای اخذ ویزا بمانید که این مدت زمان این پاسخ گویی متفاوت می باشد. پس از دریافت پاسخ، در صورت مثبت بودن با مراجعه دوباره به سفارت مراحل پایانی اخذ ویزا را انجام می دهید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای کانادا
مهاجرت و دریافت ویزا کانادا دارای فراینده پیچیده ای می باشد. برای درخواست ویزا کانادا به دو روش آنلاین یا از طریق سفارت این کشور می توانید اقدام نمایید. برای اینکه مراحل دریافت ویزا به طور صحیح و در حداقل زمان ممکن انجام شود باید مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا را آماده کنید و در مورد این مدارک اطلاعات لازم را داشته باشید. برخی مدارک عمومی هستند که برای همه انواع ویزا الزامی هستند برخی هم مربوط به ویزا خاص هستند که باید به طور صحیح و دقیق تهیه شود.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای توریستی کانادا
• اصل پاسپورت
• یک قطعه عکس ۴٫۵ * ۳٫۵
• ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی
• ترجمه رسمی سند ازدواج
• تکمیل اطلاعات فردی در فرم ویزای کانادا
• نامه تمکن مالی به همراه پرینت حساب بانک به زبان انگلیسی که نشاندهنده گردش درآمد ماهانه
• ترجمه رسمی سند ملکی
• مدارک شغلی با ترجمه رسمی، برای صاحبین کسب و کار، جواز کسب، روزنامه رسمی، آگهی تغییرات شرکت و برای کارمندان، نامه اشتغال به کار، داشتن فیش حقوقی ۳ ماه آخر و برای بازنشستگان، ارائه حکم بازنشستگی و آخرین فیش حقوقی
• رزرو بلیط و رزرو هتل
نکات مهم در اخذ ویزای توریستی کانادا
– افراد متأهل، مطلقه و دارای فرزند باید اسناد مربوطه را با ترجمه رسمی ارائه دهند.
– داشتن پایان خدمت سربازی برای آقایان به همراه ترجمه رسمی
– داشتن گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشآموزان و دانشجویان با ترجمه رسمی
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار کانادا
• اصل شناسنامه
• اصل پاسپورت معتبر برای خروج و ورود مجدد به کشور
• دو قطعه عکس ۳٫۵ در ۴٫۵ با زمینه سفید
• کپی از پیشنهاد رسمی دعوت به کار
• کپی از تائیدیه “مرکز خدمات کار کانادا”
• پرداخت هزینه تشکیل پرونده برای دریافت ویزای کار
افراد برای ورود به کانادا باید مدارک زیر را همراه داشته باشند:
-پاسپورت معتبر و ویزای ورود به کانادا
-کپی از پیشنهاد دعوت به کار
-کپی تائیدیه از مرکز خدمات کانادا
-همراه داشتن ویزای کار صادره شده از طرف اداره مهاجرت کانادا
-همراه داشتن کلیه مدارک کاری و تحصیلی فرد
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا
• اصل پاسپورت
• یک قطعه عکس ۳٫۵ * ۴٫۵ با زمینه سفید
• ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی
• تکمیل فرم اطلاعات فردی (با توجه به نمونه پر شده فرم ویزای کانادا)
• نامه تمکن مالی و همراه داشتن رقم تبدیل شه به دلار کانادا
• رزرو بلیط و هتل
• مدرک زبان ILETS
• ترجمه سند ملکی
• گردش حساب و ترجمه رسمی آن
• فیش واریزی هزینه تحصیلی
• ترجمه آخرین مدرک تحصیلی همراه با ریز نمرات فرد
• گواهی عدم سوء پیشینه برای افراد بالای ۱۸ سال
• نامه پذیرش دانشگاه